Reform élelmiszerek

A reform élelmiszerek a megszokott élelmiszereinknek a modern tudományos ismereteink szerinti, tudatosabban kialakított, egészségesebb összetételű, újító termékeinek gyűjtőneve.

A reform élelmiszerek alkalmazása a jobb életminőséghez vezető út egyik eszköze.

Mivel az elhízás, a cukorbetegség és a szívbetegségek előfordulási aránya évről évre növekszik, ezért a fogyasztók egyre inkább keresik azokat az alternatívákat, melyekkel a hagyományos cukor helyettesíthető. Az eritrit és a xilit (nyírfacukor) is egy-egy lehetséges cukorhelyettesítő, a természetben is megtalálható cukoralkoholok. Nagyon kevés energiát szolgáltatnak, cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlják. Mindkét édesítőnek jelentős egészségügyi előnyei vannak, fogyasztásuk biztonságos.

A kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert zsiradék. Szobahőmérsékleten szilárd, melegítve folyékony halmazállapotú kókuszolaj lesz. A kókuszolaj / kókuszzsír rendkívül hőstabil, kiválóan alkalmas sütésre és főzésre, mivel magas hőmérsékleten sem keletkeznek egészségre káros bomlástermékek. Stabilitása következtében lassan oxidálódik, ellenáll az avasodási folyamatoknak, ezért akár két évig is eltárolhatjuk anélkül, hogy veszítene frissességéből. Nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, így kiváló energiaforrás. Elkészítési módja szerint megkülönböztetünk hidegen sajtolt, szűz és finomított kókuszolajat.

A Patikárium Eritrit, Xilit és Kókuszzsír olyan termékek, amelyek az egészségtudatos vásárlóink változatos, kiegyensúlyozott étrendjéhez nyújtanak segítséget.